NOVINKY 2007

Obě fenky mají pro letošní rok bohatě splněno, obě letos získaly BIS  ( best in show ). CHŇAPINKA na Speciální výstavě v Drážďanech a ARTEMIS na Národní výstavě v Drážďanech byla dokonce BIS a BIS/J  ( BIS-junior ). Teď se mohou těšit na Vánoce, na jaro a na …

 

1. a 2.12.2007 bojovala  ARTEMIS na dvoudenní MV ve Welsu v Rakousku. První den získala od rakouského rozhodčího Dr. Schäfera V3. Líbil se mu více jiný typ jezevčíků, přestože v posudku má několik superlativů . Zato druhý den od rakouské rozhodčí paní König dostala V1, CACA, CACIB a BOB.

  

Výstavou ve Welsu už potřetí končíme výstavní rok. Ubytování míváme v pěkném penzionu v Českém Krumlově a protože letos byla výstava dvoudenní, měli jsme více času těšit se z pobytu v tomto kouzelném městě.

17.11.2007 na MV v Praze ARTEMIS chodila v mezitřídě a získala V1, CAC. CHŇAPINKA jen dohlížela a pospávala ve své prostorné přepravce.

28.10.2007 se CHŇAPINKA i ARTEMIS předvedly na Klubové výstavě jezevčíků v Praze. ARTEMIS běhala ve třídě vítězů, v níž získala V1, CAC , a CHŇAPINKA ve třídě čestné dostala V1, Vítěz třídy čestné. Obě mají od polské rozhodčí paní Witkowské moc pěkné posudky. ARTEMIS ještě v odpoledních soutěžích běhala s nevlastními bratry a sestrami pod vedením tatínka Dalamánka, podařilo se jim společně zopakovat loňské vítězství a Dalamánek se tak podruhé stal nejlepším plemeníkem.

24.9.2007 obě feny obdržely po 2 diplomech. CHŇAPINKA dostala z Bratislavy titul Slovenský grand šampión a z Německa WUT Champion. ARTEMIS se těšila z titulů Slovenský šampión krásy mladých a  WUT – Jugend – Champion.

8. a  9.9.2007  velmi úspěšně vykročila ARTEMIS v zemi svého původu mezi dospělé jedince. Ve velké konkurenci získala na NV v Lipsku V1, VDH-CAC, DTK-CAC a druhý den na MV tamtéž V1, VDH-CAC, DTK-CAC, CACIB, VDH- Sieger Leipzig 2007.

 

1.9.2007  ARTEMIS absolvovala MV v Mladé Boleslavi, kde tentokrát v mnohem menší konkurenci než na nedávné národní výstavě získala V1, CAC a res.CACIB

Konec srpna trávily obě feny celkem příjemně. Obě mají rády aktivní i pasivní odpočinek.

   
   

Navštívil nás Apollónek s paničkou. Je velmi temperamentní a zejména ve společnosti sestry a maminky bylo obtížné jej vyfotografovat.

 

18. a 19.8.2007 se ARTEMIS úspěšně prezentovala na MV DUODANUBE v Bratislavě, kde první den získala V1, CAC a druhý den V1, CAC a CACIB.Cestou domů jsme se zastavili v Telči.

 

12.8.2007  se obě feny úspěšně předvedly na Klubové výstavě v Mýtu u Rokycan, kde byly posouzeny německou rozhodčí paní A. Pusch. Šlo o tzv. malou klubovou výstavu bez zadávání titulu „klubový vítěz“. Zúčastnilo se jí 265 jezevčíků. Konala se v hezkém přírodním prostředí. CHŇAPINKA chodila ve třídě čestné a stala se vítězkou třídy. ARTEMIS běhala v mezitřídě a získala V1, CAC

  

Před odpoledními soutěžemi proběhly dostihy jezevčíků. ARTEMIS běžela v posledním rozběhu a skončila na 3. místě těsně za dvěma standardními jezevčíky.

Poslední týden července CHŇAPINKA i ARTEMIS pečovaly o trávník, aby nebyl tak anglický, a zejména ARTEMIS sledovala také cvrkot za okny.

 

21.7.2007  se ARTEMIS výborně předvedla na Národní výstavě v Mladé Boleslavi. Chodila v mezitřídě a získala V1, CAC, Národní vítěz, BOB a 3.BOG. Na této výstavě také úspěšně prošla bonitací a splnila tak všechny podmínky k uchovnění.


 

7.7.2007  ARTEMIS úspěšně prošla všemi předměty klubové barvářské zkoušky se ziskem 100 bodů v I.ceně a celkově obsadila 2. místo.

 

5.7.2007  ARTEMIS absolvovala klubové zkoušky vloh s plným počtem bodů (188) v I.ceně a stala se vítězkou zkoušek.
 

17.6.2007  zasloužený odpočinek po náročném dnu.

 

16.6.2007  byl velmi úspěšný den. Na NV v Drážďanech CHŇAPINKA chodila ve třídě šampiónů a získala VDH-CAC, DTK-CAC a SIEGER DRESDEN 2007. Splnila podmínky na udělení titulu ŠAMPIÓN NĚMECKA VDH i DTK.

 

ARTEMIS splnila podmínky na titul JUNIOR ŠAMPIÓN NĚMECKA. Další její získaná hodnocení z dnešní výstavy jsou Jugendsieger Dresden 2007, BOB, BOG, BIS/J a BIS (SIEGER DRESDEN AM 16.6.2007).

 

2.6.2007 byla Mezinárodní výstava psů v Nitře. Obě fenky chodily ve stejných třídách jako včera v Senci. ARTEMIS svůj pokus o získání třetího CAJC/Sk nezačala nejlépe. Při prohlídce zubů se panu rozhodčímu tvrdě bránila a vysloužila si V3. CHŇAPINKA situaci zachránila a vybojovala ve třídě šampiónů V1, CAC a v silné konkurenci pak získala i CACIB. Dnes také splnila podmínky k udělení titulu Grand šampión Slovenska.

 
 

1.6.2007 na Celostátní výstavě psů v Senci chodila ARTEMIS ve třídě mladých o od polské rozhodčí p.Malczewské dostala V1, CAJC/Sk. CHŇAPINKA ve třídě šampiónů získala V1, CAC.

 
 

20.5.2007  po včerejší úspěšné výpravě do Litoměřic se CHŇAPINKA téměř celou neděli věnovala rybolovu a ARTEMIS převážně odpočívala.

 

19.5.2007  se malé ARTEMIS na MV v Litoměřicích podařilo získat V1, CAC, CACIB, BOB a 5.BOG. CHŇAPINKA se zúčastnila výstavy jen jako doprovod.

 
 

Tento týden se oficiálně stal DALAMÁNEK Valentinka, otec ARTEMIS, jako první drsnosrstý trpasličí jezevčík v ČR Interšampionem práce. Gratulujeme!!!

18.5.2007  CHŇAPINKA dnes slaví 4.narozeniny. Před několika dny dostala z FCI z belgického Thuinu milý dárek - diplom interšampiona krásy. Na cestě za tímto oceněním musela splnit předepsanou pracovní zkoušku a nasbírala několik pohárů - na obrázku nejsou všechny, mnoho medailí a mnohokrát nám udělala velikou radost.

 
 

12. a 13.5.2007  byla naše výprava na dvou výstavách v Bratislavě. Cestou jsme se podívali do Telče, kde Chňapinku i Artemis zajímal především trávník a rybníček v zámeckém parku. V sobotu se v Bratislavě konala MV, na které se ARTEMIS, která chodila ve třídě mladých, podařilo získat V1,CAJC a CHŇAPINKA zíslala ve třídě šampiónů V1, CAC, CACIB a nakonec vybojovala BOB.


 

V neděli se nám na klubové výstavě dařilo méně. Obě feny chodily ve stejných třídách jako v sobotu a obě v nich získaly V2 a CHŇAPINKA res.CAC.

21.4.2007
  na mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích ARTEMIS chodila, krátce po dovršení 15 měsíců, poprvé v mezitřídě. Při posuzování na stole projevila bujarý temperament, ale v kruhu se pak moc snažila vše napravit. Pan rozhodčí MVDr. Brož jí dal V1 bez titulu.
Naše výprava byla trošku smutná, ale vše se změnilo, když jsme v Hluboké nad Vltavou navštívili AFRODITÉ, která žije u Dvořáků. Má se tam báječně, má milujícího páníčka a paničku, žije v krásném prostředí a má vše, co si jen pejsek může přát. Rodině pana Dvořáka moc děkujeme.

15.4.2007  na MVP v Erfurtu získala ARTEMIS V1, VDH-CAC/J, DTK-CAC/J, Landesjugendsiegerin Thüringen 2007.
 

31.3.2007  na speciální výstavě jezevčíků v Drážďanech získala Artemis ve třídě mladých V1, DTK-CAC/J a v soutěži skončila na 2. místě. Chňapinka chodila ve třídě šampiónů a dostala V1, VDH-CAC, DTK-CAC, Nejlepší fena v plemenu, BOB a BIS / Tagessieger Spezialzuchtschau Dresden 2007.

 

11.3.2007  se Chňapinka i Artemis zúčastnily spádové schůze ZČ pobočky KCHJ, kde Chňapinka převzala diplom za 3. místo v Pracovním poháru jezevčíků 2005 a Artemis absolvovala jarní svod.

25.2.2007  se ARTEMIS zúčastnila speciální výstavy jezevčíků v Holýšově, získala V1, CAJC a splnila podmínky k udělení titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPIÓN.

22.2.2007  CHŇAPINKA obdržela z Rakouska certifikát ŠAMPIÓN RAKOUSKA.

10.2.2007   jsme vyjeli na MV do Brna. Vystavovala se jen ARTEMIS a získala V1, CAJC.

V lednu CHŇAPINKA i ARTEMIS lenošily a jen malinko užívaly sněhu.